play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Sin Radio Listen, don't just hear!

ΒΙΒΛΙΟ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Τι είναι “Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα”

today17 Ιουλίου, 2015

Φόντο
share close

psifiakiepipol

Τι είναι “Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα”

«Εκείνος που κυκλοφόρησε ένα βιβλίο διέτρεξε ένα πολύ μεγάλο κίνδυνο από τους αναγνώστες του.»  Μιγκέλ Ντε Θερβάντες

– Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα είναι ένα μυθιστόρημα που ψηλαφίζει την ερωτική σύγχυση στην εποχή του ίντερνετ.”Ο άνθρωπος καμιά στιγμή της ιστορικής εξέλιξής του δεν ερωτευόταν με τον ίδιο τρόπο. Σήμερα ο χρόνος τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, σχετικά με τον ρυθμό με τον οποίο κυλούσε παλιότερα. Εξαιτίας των τεχνολογικών καινοτομιών που γεννήθηκαν στα τέλη του 20ου αιώνα, και κυρίως χάρη στο ίντερνετ, αποκτήσαμε πρόσβαση σε πληροφορίες και εφαρμογές γρήγορα, πληρώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της επιτάχυνσης όλων των διαδικασιών. Μια επιτάχυνση που σκεπάζει με λήθη τα πάντα. Χάθηκε η βραδύτητα! Χάθηκε ο ρυθμός της απόλαυσης και της μνήμης! Τρέχουμε, τρέχουμε, τρέχουμε! Συλλέγουμε εμπειρίες, μνήμες, τους ανθρώπους τους ταξινομούμε σε κάποιο ψηφιακό άλμπουμ, κάνουμε κάποιο σχόλιο στο facebook και μετά τα προσπερνά η ζωή μας, που τρέχει με αυτόν τον ιλιγγιώδη ρυθμό…”

“…ζούμε αυτά που κάποιος παλιότερα απορροφούσε σε μια δεκαετία, μέσα σε έναν μήνα! Έχει χαθεί η πεποίθηση του αιώνιου έρωτα, επειδή η αιωνιότητα εμπεριέχει άπειρα δεδομένα… Τόσα δεδομένα, που η ζωή ενός ανθρώπου μοιάζει ασήμαντη… Πιο σωστά… Μετά βίας γίνεται διακριτή!”

– Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα είναι ένα μυθιστόρημα, που επιχειρεί να εξερευνήσει τις νέες δυνατότητες του μυθιστορήματος, που προέκυψαν από την εξάπλωση των Social Media.

Το μυθιστόρημα εδώ και αιώνες υπακούει στους κανόνες της αληθοφάνειας και προσπαθεί να βρει δρόμους προς το αναληθοφανές για να “συναντήσει” πάλι τον Ραμπελαί και τον Θερβάντες.

Οι υπερρεαλιστές χρησιμοποίησαν το όνειρο, ενώ ο νεωτερισμός του Κάφκα έγκειται στην λεπτομερή περιγραφή εντελώς εξωπραγματικών καταστάσεων!

Το ίντερνετ και η δυνατότητα μιας δικιάς μας, “κατά βούληση”, ψηφιακής απεικόνισης δίνει νέες δυνατότητες στην τέχνη του μυθιστορήματος. Μας παρουσιάζεται η δυνατότητα επιστροφής στους πρώτους χρόνους του μυθιστορήματος από άλλο δρόμο!

Εδώ και λίγα χρόνια αποκτήσαμε όλοι και ψηφιακή εκδοχή…Μια δικιά μας εκδοχή μέσα στον ψηφιακό κόσμο. Facebook, Twiiter, Instagram, Google+ είναι απλά οι δημοφιλέστερες πλατφόρμες από τις 100αδες που υπάρχουν.

Στην ψηφιακή μας εκδοχή, έχουμε την δυνατότητα, να προβάλλουμε οτιδήποτε θέλουμε και πραγματικά οι δυνατότητες μας είναι σχεδόν απεριόριστες!

– Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα είναι ένα “σχεδόν” διαδραστικό μυθιστόρημα.

Οι αναζητήσεις στο google είναι πραγματικές, οι χρήστες του twitter, του facebook & του instagram είναι υπαρκτά πρόσωπα.

Όταν το έγραφα είχα στο μυαλό μου ένα VideoBook που τα τραγούδια, οι ταινίες, τα βιβλία & οι υπερσύνδεσμοι προς ιστοσελίδες που υπάρχουν μέσα στο βιβλίο, θα οδηγούσαν σε πραγματικό χρόνο, τον χρήστη, στην συγκεκριμένη αναζήτηση.

Η συγκεκριμένη ιδέα δεν έχει “εγκαταλειφθεί” από μένα, και ελπίζω τελικά να καταφέρω να την πραγματοποίησω, γι’ αυτό και προς το παρόν όμως δεν θα υπάρξει καμία άλλη ψηφιακή εκδοχή του βιβλίου!

– Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα είναι ένα πολυμεσικό μυθιστόρημα, «εισβάλλει» με έναν ιδιαίτερο τρόπο σε ταινίες, σε τραγούδια και σε άλλα μυθιστορήματα.

Η Άννα η σερβιτόρα μου, σερβίρει μυθιστορηματικούς ήρωες του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, του Μίλαν Κούντερα & του Τομ Ρόμπινς.

Όλοι οι ήρωες βλέπουν ταινίες, ακούνε μουσική και σερφάρουν στο ίντερνετ. Οι πληροφορίες που μας δίνουν δεν είναι πάντα οι αληθνινές, αλλά αυτές που πιστευούν ως πραγματικές, μιας και σπάνια μπαίνουν στον κόπο της επαλήθευσης…

Μας “τρολλάρουν” λοιπόν αρκετές φορές, ακόμα και εν αγνοία τους!

Περισανίδης Γιώργος
http://www.digilove.eu 

Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα
Copyright: © 2015 // Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
http://universe-pathways.blogspot.gr/ 

Συντάχθηκε από: Sin Radio

Sin Radio