play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Sin Radio Listen, don't just hear!

ΘΕΑΤΡΟ | PERFORMANCE

Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ | Στην αρχαία ελληνική γλώσσα, με τον Gilles Decorvet στον ρόλο του Σωκράτη | STUDIO new star art cinema, Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 20.00

today28 Σεπτεμβρίου, 2023

Φόντο
share close

Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ
Στην αρχαία ελληνική γλώσσα του Πλάτωνα,
σε διδασκαλία ερμηνείας & σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.
Με υπέρτιτλους στα Νέα ελληνικά & Αγγλικά
Ο Gilles Decorvet στον ρόλο του Σωκράτη

Για 1 μόνο παράσταση
Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023
Ώρα προσέλευσης 19:30. Ώρα έναρξης 20:00
Στο ιστορικό STUDIO new star art cinema
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗ
Επίσημη έναρξη

«Η Αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη», αποδίδεται μέσα από το μοναδικό στην ιστορία του πολιτισμού κείμενο του Πλάτωνα, «Απολογία Σωκράτη», σε διδασκαλία εκφοράς αρχαίου κειμένου & σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, με τον Gilles Decorvet στον ρόλο του Σωκράτη, και παρουσιάζεται για μία μόνο παράσταση στο STUDIO new star art cinema, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 20:00, αποτελώντας την επίσημη έναρξη λειτουργίας της ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗ.
Στην παράσταση θα ακουσθεί από σκηνής η αυθεντική Αρχαία ελληνική γλώσσα, από τον Gilles Decorvet στον ρόλο του Σωκράτη και από τον Μάρκο Παλαιό στο ρόλο του κατηγόρου Μέλητου, με υπέρτιτλους
στα Νέα ελληνικά & στα Αγγλικά, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, τη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και την υποστήριξη της Ένωσης Γάλλων Ελλάδας.
Ο Δήμος Αβδελιώδης, εμπνευστής και δημιουργός της δυνατότητας να μιλιέται σήμερα η αρχαία ελληνική ως ζωντανή γλώσσα, διδάσκοντας από το 2012 την εκφορά της με την καινοτόμο «ΛΟΓΙΚΗ-ΜΟΥΣΙΚΉ»
μέθοδό του, και καταθέτοντας παράλληλα την νέα του μετάφραση/απόδοση του Πλατωνικού κειμένου, επαναφέρει στο κοινό την παράσταση που έγινε εμπειρία ζωής για όσους την είχαν παρακολουθήσει. +

Πρωτοπαρουσιάσθηκε το 2015 ως συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με την ΑΜΚΕ «ANAGNORISIS», καθηλώνοντας χιλιάδες θεατές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με κορύφωση την παρουσίασή της στην ιστορική Όπερα του Ανόι στο Βιετνάμ, όπου αποθεώθηκε από το πλήθος των διπλωματικών αντιπροσωπειών 27 Πρεσβειών, από τα γνωστότερα κράτη του κόσμου, προκαλώντας πηγαίες εκδηλώσεις ενθουσιασμού, θεωρούμενη σπουδαίο σύγχρονο πολιτιστικό γεγονός για την συμβολή της επικαιροποίησης των ιδεών του Σωκράτη στην κρίσιμη ανέλιξη της παγκόσμιας κοινότητας.

Η παράσταση με τον Gilles Decorvet δόθηκε τον Νοέμβριο του 2022 στη Γενεύη, με καθηλωτική αποδοχή από το ελβετικό κοινό, ενώ προγραμματίζονται νέες παραστάσεις ανά την Ευρώπη και τον κόσμο.

Ο ελληνιστής Ελβετός Gilles Decorvet, διατελεί Καθηγητής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Έχει μελετήσει ενδελεχώς την αρχαία και την σύγχρονη ελληνική γλώσσα κι έχει μεταφράσει στα γαλλικά-,κορυφαίους Έλληνες συγγραφείς. Αφηγείται επίσης, σημαντικά κείμενα σε σχολεία, θέατρα και φεστιβάλ, στην Ελβετία και στη Γαλλία.

Δημιουργία της Θεατρικής Σκηνής Δήμου Αβδελιώδη

Ο κινηματογράφος Studio ιδρύθηκε το 1967 από τον πολυσχιδή στοχαστή, Σωκράτη Καψάσκη, με σκοπό τη διάδοση επίλεκτων κινηματογραφικών έργων τέχνης γαλουχώντας για χρόνια το κοινό με πρωτοπόρες δημιουργίες. Η διεύθυνση του STUDIO new star art cinema, έχοντας διασώσει και επανιδρύσει τον ιστορικό αυτό χώρο, θεωρεί ιδιαίτερη τιμή την ίδρυση της «ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗ», που εγκαινιάζεται με αυτή την παράσταση κι όπου θα δοθεί η ευκαιρία για το κοινό και για τα σχολεία, να γνωρίσουν τις πρωτότυπες, ψυχαγωγικές θεατρικές δημιουργίες του Δήμου Αβδελιώδη, που καθηλώνουν απολαυστικά μικρούς και μεγάλους, στηριζόμενες στην δύναμη του Λόγου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση, Διδασκαλία Εκφοράς και Ερμηνείας Αρχαίου Κειμένου, Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Μετάφραση στα Αγγλικά: Αμαλία Κοντογιάννη
Κοστούμια: Αριστείδης Πατσόγλου
Σχεδιασμός Κλεψύδρας: Κώστας Κοτσανάς
Ροή υπέρτιτλων, ήχων: Maria Campagnolo-Pothitou
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στεφανία Βλάχου

ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Gilles Decorvet
ΜΕΛΗΤΟΣ: Μάρκος Παλαιός

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
STUDIO new star art cinema
Σταυροπούλου 33, Αθήνα, 11252
2108220008, 2108640054

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023
ώρα προσέλευσης 19:30, ώρα έναρξης 20:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90’

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.ticketservices.gr/event/i-anaparastasi-tis-dikis-tou-sokrati/

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:Α ζώνη 20€
B ζώνη 18€ (φοιτητικό, 65+, ανέργων, ΑμεΑ: 15€)
Γ ζώνη 15€ (φοιτητικό, 65+, ανέργων, ΑμεΑ: 12€)

Written by: Sin Radio

Sin Radio
0%