play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Sin Radio Listen, don't just hear!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Μ299 Πως θα αλλάξουμε το μυαλό μας, για να αλλάξουμε τον κόσμο

today18 Σεπτεμβρίου, 2023

Φόντο
share close

Διεθνές Συμπόσιο
27 – 29 Σεπτεμβρίου 2023, ΙΡΙΣ, Ελευσίνα

Πού συναντιούνται η αρχαία γνώση, η ιατρική, οι ανθρωπιστικές επιστήμες, η πνευματικότητα και η τέχνη; Πώς μπορούμε μαζί να δημιουργήσουμε έναν οικολογικό πολιτισμό;

Συναρπαστικές συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις σε ένα καινοτόμο τριήμερο συμπόσιο, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από όλο τον κόσμο.

Προμηθευτείτε έγκαιρα το εισιτήριό σας εδώ
Μία διοργάνωση του World Human Forum στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς.

Αξιοποιώντας τη δύναμη και το πνεύμα του τόπου της Ελευσίνας, το καινοτόμο διεθνές συμπόσιο «Πώς θα αλλάξουμε το μυαλό μας για να αλλάξουμε τον κόσμο» πραγματοποιείται στις 27, 28 & 29 Σεπτεμβρίου στο παλιό εργοστάσιο χρωμάτων ΙΡΙΣ, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών, ερευνητών και καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Το κεντρικό θέμα του πραγματεύεται τους διαφορετικούς τρόπους εξέλιξης, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, προς ένα υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας, με σκοπό την αντιμετώπιση των σύγχρονων παγκόσμιων προκλήσεων και τη συμβολή μας στην προστασία της ζωής στον πλανήτη μας. Ενώ παράλληλα, δίνει την ευκαιρία στο κοινό να συμμετάσχει σε συναρπαστικές συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και διοργανώνεται από το World Human Forum. To συμπόσιο αυτό είναι το πρώτο μιας σειράς ετήσιων συναντήσεων που φιλοδοξούν να τοποθετήσουν εκ νέου την Ελευσίνα σε παγκόσμιο επίπεδο ως σημείο αναφοράς σε θέματα συνειδητότητας, αυτοβελτίωσης και σύνδεσης με τον εαυτό μας, τους άλλους και τη φύση.

Με συντονίστριες την Gina Belafonte, artivist, την ιστορικό, συγγραφέα & παραγωγό του BBC, Bettany Hughes και την πρόεδρο και συνιδρύτρια του World Human Forum Αλεξάνδρα Μητσοτάκη θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα, συνδυάζοντας την επιστημονική ακρίβεια με την διορατικότητα της τέχνης σε μία καινοτόμο και οραματική προσέγγιση:

• Οι αξίες και οι συνθήκες για την δημιουργία ενός οικολογικού πολιτισμού

• Ο συγκερασμός της προγονικής και της σύγχρονης σοφίας

• Η επιστροφή του θηλυκού στοιχείου

• Ο δρόμος προς την Ελευσίνα – ένα διαχρονικό ταξίδι

• Διαφορετικές προσεγγίσεις για την καλλιέργεια της συνειδητότητας και της ευδαιμονίας

• Η θεραπεία της ψυχής – Μια επιστημονική προσέγγιση των ψυχοδηλωτικών

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Andrew Koh, αρχαιολόγος και επικεφαλής του προγράμματος σπουδών αρχαίας φαρμακολογίας στο Yale University· η χορογράφος Sasha Waltz· ο συγγραφέας και ερευνητής Brian Muraresku· ο εθνομουσικολόγος Christopher King· η αρχαιολόγος Καλλιόπη Παπαγγελή· ο Fred Barrett, επικεφαλής του Johns Hopkins Psychedelic Research Centre· η Ivy Ross, καλλιτέχνις και αντιπρόεδρος του τμήματος hardware design της Google· η Susan Magsamen, ιδρύτρια και διευθύντρια του International Arts + Mind Lab στο Pedersen Brain Science Institute του Johns Hopkins University School of Medicine· ο Anthony Bossis, κλινικός ψυχολόγος και κλινικός επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής στο NYU School of Medicine· ο James Bridle, συγγραφέας, καλλιτέχνης και τεχνολόγος· η Bonna Wescoat, διευθύντρια της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Το συμπόσιο θα περιλαμβάνει επίσης συναρπαστικές μουσικές εμπειρίες με την παγκοσμίου φήμης σοπράνο Marlis Petersen, την ανερχόμενη πιανίστα Kiveli Doerken, τον κορυφαίο λυράρη Σωκράτη Σινόπουλο με κορύφωση την τελευταία μέρα, την ερμηνεία του Human Requiem, μια μοναδική εκδοχή του Γερμανικού ρέκβιεμ του Brahms.

«Ο κόσμος χρειάζεται μια νέα Ελευσίνα. Χάρη στην ευκαιρία που προσφέρει η επιλογή αυτού του αρχαίου ιερού τόπου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2023, είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορεί να καθοδηγήσει ξανά την ανθρωπότητα σε τούτους τους δύσκολους καιρούς», δηλώνει η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο παλιό εργοστάσιο χρωμάτων ΙΡΙΣ στην Ελευσίνα, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα ως πολιτιστικό κέντρο στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς, από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου και η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Η πρώτη αυτή διοργάνωση του Συμποσίου αφιερώνεται στη μνήμη του ρηξικέλευθου τραγουδιστή και ακτιβιστή Harry Belafonte.

Χρήσιμες Πληροφορίες / Πρόγραμμα:

«Πώς θα αλλάξουμε το μυαλό μας για να αλλάξουμε τον κόσμο»

27, 28, 29 Σεπτεμβρίου 2023

Τετάρτη 27.9.2023 | 16:00 – 21:00

Φανερώνοντας ένα Σύγχρονο Αφήγημα Μεταμόρφωσης και Ενότητας

Πέμπτη 28.9.2023 | 11:00 – 19:30

Συνδυάζοντας την Προγονική με την Σύγχρονη Σοφία

Παρασκευή 29.9.2023 | 10:00-18:30

Μία Επιστημονική Προσέγγιση για την Ίαση της Ψυχής

Εισιτήρια:

Προπώληση Εισιτηρίων ticketservices.

· Ημερήσιο εισιτήριο για συνεδρίες: 25€

Δείτε το ημερήσιο πρόγραμμα εδώ.

· Τριήμερο εισιτήριο/ολιστική εμπειρία: 300€ (περιορισμένες διαθέσιμες θέσεις)

Το τριήμερο εισιτήριο περιλαμβάνει:

• Είσοδο σε όλες τις συνεδρίες

• Δείπνο/συμπόσιο σε συνεργασία με το Yale – Peabody Museum και τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου: Οι αρχαίες ελληνικές συνταγές σήμερα

• Εισιτήριο για την παράσταση «Human Requiem» για την Παρασκευή 29.9 στον Αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας

• Συλλεκτικά ενθύμια

• Εναρκτήριο δείπνο

• Αποχαιρετιστήριο κοκτέιλ

• Δύο γεύματα

• Μεταφορές από και προς την Ελευσίνα

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου εδώ.

Written by: Sin Radio

Sin Radio
0%