play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Sin Radio Listen, don't just hear!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

26 INDIE FREE FESTIVAL #25 FR. 26 – SAT. 27JUNE 2015 – ΠΑΡΚΟ ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ | 2 days for 25 years in the city

today22 Ιουνίου, 2015

Φόντο
share close

void

KENO ΔΙΚΤΥΟ 
[Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες] 
http://voidnetwork.blogspot.com/

ΙΝDIE FREE FESTIVAL #25 
2 days for 25 years in the city

επετειακό φεστιβάλ για τα 25 χρόνια διοργάνωσης 
Παρασκευή 26-Σάββατο 27/6/2015

ΠΑΡΚΟ ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ -ΑΘΗΝΑ
(είσοδος ελεύθερη / από οδό Αλεξάνδρας) 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/6/2015
έναρξη: 8 μ.μ.
1. LIVE CONCERT STAGE 
2. HIP HOP LIVE STAGE

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/6/2015
έναρξη: 7 μ.μ.
1. LIVE CONCERT STAGE
2. DRUM N BASS+DUBSTEP STAGE
3. PSY TRANCE AREA

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/6/2015 
EΝΑΡΞΗ 20.00

live concert stage
starts 20.00

ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΔΕΡΑΙΟ 
THE BOY
FUNDRACAR 
THREE WAY PLANE
RADIO SOL
MUCHATRELA BAND
EMPTY SOULS
ANIMA TRISTE
BLUE NIGHT TRIP
BAD BID
MΠΑΛΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΦΟΝΟΥΣ

hip hop stage
starts 20.00

FLOW JOB
ΣΠΕΙΡΑ
MENTIRA WITCH PROJECT
45
XAΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΗΔΕΝ
Α5
ΒΑΒΕL Α.D.
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ
ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ
WOLVES
ΤΕ PAVARURIT
TWO BUMS
NASTIE REBEL
CARNALS
MAMALETTA
POR HOUITOS
MC ΔΙΧΩΣ ΧΡΩΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/6/2015 
ΕΝΑΡΞΗ: 20.00

live concert stage
starts 20.00

CLOSER
FILM
MΙKAEL DELTA
ΜC YINCA
THE CALLAS
NALYSSA GREEN
ACID BARRETTS
LIE
I SAW 43 SUNSETS
REVERSED NATURE
TRIBAL WEST
DUOYU

psychedelic trance stage 
starts 21.00

CRYSTAL ZERO
CACTUS ARISING
IRAKLIS MINDPHASER
CONFO
WAR
SISSY STARDUST
JUNIOR X
UNDERVERSE
PACHANOI
RISING CALAXY

enemies of the state 
drum ‘n bass / dubstep stage
starts 23.00: 

D-JAHSTA 
DISPHONIA 
ABEND 
HyDrone 
BAN 
KERNELCOREMODE 
JOZ MOZ 
hosted by MC DASH 
visuals by MANA RAVER / KINOMATIK

ο αναλυτικός κατάλογος με το ωρολόγιο 
πρόγραμμα εμφανίσεων των καλλιτεχνών 
θα ανακοινωθεί εδώ σύντομα:
http://voidnetwork.blogspot.com/

Iδέα :
Η αδιάκοπη διοργάνωση από το 1990 έως σήμερα ενός ποιοτικού, νεανικού, οικολογικού Φεστιβάλ αφιερωμένου στην αγάπη για την ανεξάρτητη underground δημιουργικότητα, την μουσική, την υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης στον δημόσιο χώρο και την προστασία του περιβάλλοντος. Ένα εθελοντικό και αφιλοκερδές φεστιβάλ που φέρνει σε άμεση βιωματική επαφή ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων με το Πεδίο του Άρεως συνεχίζοντας το Indie Free Festival για 25η χρονιά στον ιστορικό χώρο διοργάνωσης του.

Το πρόγραμμα και η αισθητική του Φεστιβάλ περιλαμβάνει όλες τις διαφορετικές underground κουλτούρες έτσι ώστε να σπάει κάθε αποκλεισμό, κάθε διαχωρισμό και να μπορεί να απευθύνεται σε ένα πολύ ευρύ κοινωνικό δυναμικό. Το Ιndie Free Festival από το 1990 έως σήμερα είναι καταξιωμένο στην συνείδηση των πολιτικά και κοινωνικά ευαισθητοποιημένων ανθρώπων ως το μακροβιότερο και σημαντικότερο φεστιβάλ ανεξάρτητων και πειραματικών μουσικών σχημάτων. 

Σε μια εποχή που το διαδίκτυο δίνει την ευκαιρία σε πολλούς αξιόλογους ανεξάρτητους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν άμεσα το έργο τους σε ένα ευρύ κοινό, η σύνδεση του Indie Free Festival με όλα αυτά τα δημιουργικά άτομα και σχήματα απαιτεί την διαφύλαξη και καλλιέργεια των υψηλών προδιαγραφών ποιότητας, τεχνικής και αισθητικής αρτιότητας από μεριάς της διοργανώτριας συλλογικότητας. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να αποτελεί μέρος της underground σκηνής που με την δράση της και το έργο της στέκεται ανταγωνιστικά προς την κυρίαρχη εμπορευματική κουλτούρα και την βιομηχανία της μαζικής διασκέδασης..

Στο Indie Free Festival όπως και σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις του Κενού Δικτύου δεν υπάρχουν αμοιβές. Περισσότεροι από 50 εθελοντές και μέλη της πολιτικής-πολιτιστικής συλλογικότητας Κενό Δίκτυο παίρνουν μέρος στην διοργάνωση και επιμέλεια του φεστιβάλ. Μαζί τους, κάθε χρόνο περισσότεροι από 100 μουσικοί, καλλιτέχνες και video artists προσφέρουν την τέχνη τους δωρεάν και αφιλοκερδώς στέλνοντας ένα κάλεσμα στην άγρια νεολαία της πόλης για συμμετοχή στις πολιτικές-κοινωνικές διαδικασίες αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και ελεύθερης κοινωνικής συνεισφοράς. 

Μεγάλο μέρος των μελών της ομάδας μας και βασικοί εμπνευστές της διοργάνωσης του Indie Free Festival ήδη από το 1990 υπήρξαν και συνεχίζουν να είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Πλ. Βικτωρίας και του Αγ. Παντελεήμονα, περιοχές που αποτέλεσαν και την βάση δημιουργίας της συλλογικότητας Κενό Δίκτυο, παιδιά που μεγάλωσαν και αποφοίτησαν στα τοπικά σχολεία της περιοχής, έζησαν το πάρκο από πολύ μικρή ηλικία στις αρχές της δεκαετίας του’80 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να δραστηριοποιούνται, εκτός των άλλων, στους τοπικούς αγώνες κατοίκων της περιοχής ενάντια στον ρατσισμό και τους κοινωνικούς αποκλεισμούς, ενάντια στα εμπορικά και μαφιόζικα συμφέροντα που λυμαίνονται την περιοχή, για ένα Πεδίο του Άρεως προσβάσιμο σε όλες τις ηλικίες και όλες τις διαφορετικές κουλτούρες, ανοιχτό 24 ώρες, όμορφο και λειτουργικό όπως το ονειρευόμαστε όλοι οι Αθηναίοι και πολύ περισσότερο οι ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της περιοχής.

Το Κενό Δίκτυο είναι μια πολιτισμική, θεωρητική και πολιτική συλλογικότητα μη-αμοιβομένων πολιτισμικών ακτιβιστών που εμφανίστηκε στην Αθήνα το 1990 με την επονομασία “Η Ομάδα Στον Τρόμο Του Κενού” και με σκοπό την ριζοσπαστικοποίηση της καθημερινής ζωής, την κοινωνική αμφισβήτηση, την ανάδειξη της κριτικής σκέψης, την εκστατική συλλογική συμβίωση και την δημιουργική έκφραση της διαφορετικότητας. 

Η δράση της συλλογικότητας οργανώνεται μέσα από την πολύμορφη συμμετοχή στους ευρύτερους χειραφετητικούς πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, την δημιουργία Προσωρινής Αυτόνομης Ζώνης (Τ.Α.Ζ.), τη συμμετοχή σε κοινωνικά κέντρα, καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, την κατασκευή καταστάσεων στον δημόσιο χώρο και την εφήμερη τέχνη. 

Από το 1990 έως σήμερα το Κενό Δίκτυο προσφέρει αδιάκοπα στον Δημόσιο Χώρο το έργο του για την πνευματική καλλιέργεια, την καλλιτεχνική έκφραση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση διοργανώνοντας μουσικά φεστιβάλ, διαλέξεις ακτιβιστών και επιστημόνων από όλο τον κόσμο, multi media βραδιές ποίησης, εικαστικές εκθέσεις, διεθνή συνέδρια, θεατρικές παραστάσεις, εκδόσεις βιβλίων, ενημερωτικές καμπάνιες, διαδηλώσεις, δράσεις και πολύμορφες παρεμβάσεις.

Εκατοντάδες συγκροτήματα όπως οι Στέρεο Νόβα, ο Μιχάλης Δέλτα, οι Raining Pleasure, oι Bokomolech, οι Make Believe, τα Διάφανα Κρίνα, οι Closer, οι Film, οι Groove Machine, οι Lost Bodies, oι Terminal Curve, oι Baby Guru, οι DrogAtek, oι Horror Vacui, οι Purple Overdose, οι Νight Stalker και τόσοι μα τόσοι άλλοι ξεκίνησαν την πορεία τους από το Indie Free Festival και συνεχίζουν να το στηρίζουν με τις αφιλοκερδείς εμφανίσεις τους σε αυτό αποτελώντας οργανικό μέρος της διοργάνωσης του. 

Περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες εμφανίστηκαν μόνο την περσινή χρονιά. Συνολικά στα 25 χρόνια του Ιndie Free Festival με πρόχειρους υπολογισμούς από τις 3 σκηνές του φεστιβάλ έχουν περάσει 3.000 καλλιτέχνες, μέλη συγκροτημάτων, μουσικοί παραγωγοί, video artists και d.j.s 

Με μεγάλη μας χαρά λοιπόν, καλούμε τους νέους και τους παλιότερους φίλους μας στην επετειακή διήμερη περιπέτεια του ΙΝDIE FREE FESTIVAL #25

KENO ΔΙΚΤΥΟ 
[Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες] 
http://voidnetwork.blogspot.com/ 
επαφή: voidinternational@gmail.co

Written by: Sin Radio

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sin Radio
0%